Zuurdesem pizzadeeg

HOE MAAK JE DE  PIZZABASIS?

1. Je deeg is al 16-24 uur in bulk gerezen en gefermenteerd, dus het enige wat je hoeft te doen is deze eenvoudige stappen te volgen door te  genieten van een heerlijke zuurdesem pizza. Eén bal = één grote pizza (500gr), genoeg voor 2 personen.


2. Haal voor het  het deeg uit de koelkast en laat 30min in winter en 15 in zomer op je aanrecht in de  zak op kamertemperatuur komen.

3. Verwarm de oven 30 minuten voor het bakken voor op 230°C of max met je bakplaat of pizzasteen in de oven.

4. Bedek je bank / aanrecht met witte bloem.

5. Pak het deeg voorzichtig uit (bewaar de zak voor later) en leg het op het met bloem bestoven oppervlak.

6. Strooi wat extra bloem over het deeg

7. Gebruik je vingers (geen deegroller: het is zuurdesem en je wilt de lucht niet naar buiten duwen - wees voorzichtig!) om voorzichtig naar beneden te drukken om een korst te creëren. Ik rol graag uit en werk af door met duim en vinger een dikkere rand te maken die een mooie korst zal vormen en al je saus op zijn plaats zal houden . Druk van binnen naar buiten om een korst te vormen en druk het deeg plat tot een kleine cirkel van ca. 8 "in diameter (deze wordt later groter gemaakt).

8. Leg de pizzabodem voorzichtig op een bak mat of perkamentpapier, zodat deze gemakkelijk kan worden overgebracht naar een hete bakplaat/steen, zodra deze is gemaakt.


9. rek het uit tot ca. 12 "diameter deze keer, of meer, als u de voorkeur geeft aan een dunnere basis.

10. Voeg de door jou gekozen saus en topping toe, schuif direct op bakplaat/steen en bak  tot ze goudbruin zijn, keer ze indien nodig om. Onthoud: het duurt iets langer om te bakken omdat er geen commerciële gist in zit, maar het zal een geweldige smaak en textuur hebben.