Zuurdesem pizzadeeg

HOE MAAK JE DE  PIZZABASIS?

1. Je deeg is al 48 uur in bulk gerezen en gefermenteerd, dus het enige wat je hoeft te doen is deze eenvoudige stappen te volgen door te  genieten van een heerlijke zuurdesem pizza.
Eén bal is 250gr dus is  genoeg voor 1 personen.


2. Haal voor het  het deeg uit de koelkast en laat 30min in winter en 15 in zomer op je aanrecht in de  emmer op kamertemperatuur komen.

3. Verwarm de oven 30 minuten voor het bakken voor op 230°C of max met je bakplaat of pizzasteen in de oven.

4. Bedek je bank / aanrecht met witte bloem.

5. Het volstaat om de emmer ondersteboven te draaien, zodat het deeg er langzaam uit wordt gehaald

6. Strooi wat extra bloem over het deeg

7. Gebruik je vingers (geen deegroller: het is zuurdesem en je wilt de lucht niet naar buiten duwen - wees voorzichtig!) om voorzichtig naar beneden te drukken om een korst te creëren. Ik rol graag uit en werk af door met duim en vinger een dikkere rand te maken die een mooie korst zal vormen en al je saus op zijn plaats zal houden . Druk van binnen naar buiten om een korst te vormen en druk het deeg plat tot een kleine cirkel 


8. Voeg de door jou gekozen saus en topping toe, gebruiken pizzaschep,  schuif direct op bakplaat/steen en bak  tot ze goudbruin zijn, keer ze indien nodig om. Onthoud: het duurt iets langer om te bakken omdat er geen commerciële gist in zit, maar het zal een geweldige smaak en textuur hebben.
 
9.De kooktijd is afhankelijk van de grootte en kleinheid van de oven, maar kan meestal variëren tussen de 10 minuten en 13 minuten. Als u een speciale pizza- of grilloven gebruikt waarmee u de temperatuur kunt verhogen tot 400 graden, dan is het mogelijk dat de pizza in minder dan 40 seconden gaar is. 

Deeg kan 1 maand in diepvriezer beweren